Translate

sâmbătă, 2 mai 2015

Cum functioneaza o busola?expicatie FIZICA

   Cu toti ati vazut o busola...dar v-ati pus intrebarea de ce busola ne arata nordul geografic al Pamantului?Am sa va explic de ce:
   Practic cu toti stiti ce este un magnet,si nu mai are rost sa explic,si cu siguranta stiti ca fiecare magnet are un pol N si un pol S. Si cu siguranta stiti ca Nord cu Nord se respinge,iar N cu S se atrage.Ca si plus cu plus si minus cu minus,doar ca aici avem N cu N si S cu N.
    Practic si pamantul este un magnet urias(genereaza un camp magnetic datorita unor procese din interiorul lui,si miscariilor de rotatie,etc,..sa nu intram in amanunte).Deci pamantul este un magnet urias,cu doi poli ca orice magnet Nord si Sud....dar cu Precizarea ca,polii magnetici ai pamantului nu coincid cu polii geografici.Deci unde avem polul Nord geografic,acolo avem polul Sud magnetic....nu ma intrebati de ce,asa a vrut Dumnezeu.Deci cum functioneaza atunci o busola?Poi practic acul unei busole este un magnetut micut. Deci,sa revenim:daca acul busolei este un magnet atunci putem afla unde este Nordul geografic al Pamantului.Cum?Poi sa privim desenul:
DECI ASA FUNCTIONEAZA O BUSOLA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu